The English Cocker Spaniel, a poem

zivacockerpoemI'm admired for my ears. Three cheers!
I'm admired for my paws. Applause!
And if somebody chased the cat
And if somebody chewed the mat
And if somebody climbed the wall
And punctured someone else's ball
It wasn't ME!

I'm admired for my eyes. Surprise!
I'm admired for my smile. Worthwhile!
And if somebody climbed a seat
And left the marks of muddy feet
It wasn't ME!

I'm admired for my nose. I suppose!
I'm admired for my teeth. Underneath!
And if somebody brave and true
Was somebody who worshiped you,
And if you wandered off one day
Which somebody would pine away.
THAT WOULD BE ME!

Auteur onbekend. Gedicht gevonden op de site van Shirepark.

 

 hollieboldersproetziva                                                                                                                          

Vrolijk, aanhankelijk, trouw, evenwichtig, boeiend, nieuwsgierig, sociaal, gevoelig, enthousiast... een Engelse cocker spaniel is een fijne gezinshond, die van het buitenleven houdt. Een maatje voor het leven! Onze cockers zijn allemaal blauwschimmels, maar er zijn vele kleurschakeringen.

Hollie was onze eerste cocker spaniel. Bij ons gekomen nadat we onze allereerste hond, Swieb, een langharige black and tan teckel, op 5-jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen. Ze bleek een hersenafwijking te hebben, waardoor ze langzaam agressief werd. Doordat we in aanraking kamen met Happy, een heel vrolijke cocker, hebben we besloten zelf ook een cocker spaniel te nemen. Hollie is in 1981 bij ons gekomen. Ze is geboren in Heemstede, Noord Holland. we waren nog geen 5 minuten onderweg met haar naar huis, Midden-Limburg, of we waren al helemaal verliefd op haar. Hollie was een heel vrolijke hond, die mijn familie met haar opgewektheid door een paar moeilijke periodes heen geholpen heeft. Hollie, maatje voor altijd! Met jouw gemoed heb je ervoor gezorgd dat wij voor altijd liefhebbers van Cocker Spaniels zijn.

Bolder is uit hetzelfde nestje als Sproet gekomen. Twee zusjes, als laatste over uit het nestje van maart 1998. Een Brabants hondje, uit Eerde. Het gevoel dat Hollie ons gegeven heeft, hebben Bolder en Sproet alleen maar versterkt. Uniek samen, uniek alleen. Bolder bleek na enkele weken thuis volledig doof te zijn. Niet goed ontwikkelde oorgangen. Hoewel ze terug mocht naar de fokker, hebbn we besloten haar te houden. Natuurlijk, want ook zij was na enkele minuten al deel van ons gezin. Door geduld, en met gebarentaal is Bolder een goed luisterende cocker geworden. Ze verloor nooit oogcontact, met ons of met Sproet, en is nooit in de problemen gekomen. Net als Hollie een heerlijk hondje, altijd lief, altijd braaf, altijd vrolijk en blij, en gaandeweg de jaren wist ook zij de juiste momenten te kiezen om te troosten, te plezieren en gewoon even niets te doen. Bolder, ik mis je nog elke dag.

Sproet, een heel mooi, lief dametje. Zij is bij mijn moeder gaan wonen. Wat voor Hollie en Bolder geldt, geldt ook voor Sproet. Een uniek hondje, en zo ontzettend lief. Ze paste zich aan, waar ze ook maar was. Vrolijk, vertederend, altijd in de buurt. Ze heeft haar zusje mogen overleven, en is tot het laatst een enorme troost voor ons geweest.

Ziva, onze nieuwste aanwinst. Ze komt uit een nestje van Sarina´s Dream, in Roermond. Een prachtig hondje, en midden in de puberteit. Lief, ondernemend, een echt stuiterballetje. En natuurlijk weer vrolijk, heel vrolijk.

Veel meer over Engelse cocker spaniels is te vinden op de sites van de Nederlandse Spaniel Club, de ESCN en Cockers & Friends.