Eenvoud met een Twist is een project dat ik in maart 2014 gestart ben. Het is een voorzichtig begin om op maat gemaakte computer spellen te ontwikkelen voor een heel specifieke doelgroep.

Door mijn werk in diverse zorgcentra word ik dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de keuzes die de politiek de afgelopen jaren genomen heeft. De komende jaren zal de zorg grote veranderingen het hoofd moeten bieden zoals extramuralisering en verschuiving van de financiën naar de gemeentes. De inkomsten zullen anders verdeeld moeten worden. De bewonerspolulatie van zorgcentra zal voornamelijk uit ouderen met een bepaald stadium van Alzheimer en zwaardere somatische cliënten bestaan. Zaken die nu vanzelfsprekend zijn staan dadelijk onder druk, zoals het aanbieden van activiteiten.

De activiteiten in de zorgcentra zijn nu vaak gericht op.... eten, eenvoudige of ingewikkeldere kaartspellen, kleurspellen, eenvoudig borduurwerk etc. Er komt een generatie aan die al het nodige met computers heeft gewerkt. En daarin kan je een schat aan activiteiten ontwikkelen. Geen kinderspellen, dat kan, maar is niet in alle gevallen gewenst.

Ik probeer nu spelletjes te ontwikkelen, met een coleur locale, eenvoudig waar gewenst, uitdagend waar kan. Bijvoorbeeld een digitaal memoriepel met (oude) foto's uit het verleden van die ene persoon. Op maat gemaakt dus, in moeilijkheid en in uitstraling. Het is allemaal niet nieuw, maar juist het afstemmen op een individu op alle fronten misschien wel.

Vooralsnog probeer ik het programmeren onder de knie te krijgen, en heb een eerste spelletje af. Niet voor mijn uiteindelijke doelgroep, maar voor de Kidscorner van Slagerij Beulen. Eerst op de pc te spelen, daarna, als ik alles doorzet, ook als app op smartphone en tablet.


Neem gerust een kijkje op mijn trainingsveld:

 

bolletjebeul 5050

  Vang de Beul

 

 

Spelletjes worden aangeboden in een Zip bestand. Download het bestand naar je pc of laptop, en pak het vervolgens uit op de plek waar jij dat wilt. In het uitgepakte bestand zit een .exe bestand. Als je daarop klikt, start het spel. Wil je meer info, lees dan het Read me bestand in de Zip.

Veel plezier!